Christopher McCandless Kimdir?

Anasayfa Blog / Christopher McCandless Kimdir?

Christopher McCandless Kimdir?

image

Christopher Johnson McCandless adını duydunuz mu? Eğer duymadıysanız kendisiyle tanışma vakti geldi. Amerikalı bir gezgin olan McCandless bir çoğumuzun aklına gelen "her şeyi bırakıp tamamen doğada yaşama" düşüncesiyle ailesini, arkadaşlarını, okulunu, babasının yeni aldığı arabasını, kredi kartlarını, paralarını kısacası her şeyi geride bırakarak doğaya çıkmıştır.

İki yıl boyunca Amerika ve Meksika'da bazen yürüyerek, bazen otostopla bazen de kanoyla dolaşmış iki yılın sonunda ise "Asıl Yolculuk" olarak adlandırdığı ve günümüz toplumlarından en uzak yer olarak gördüğü Alaska'ya gitmiştir.

Alaska'da ormanda gezerken terk edilmiş bir otobüs bulmuştur. Avlanarak ve bitkilerle beslenerek 3 ay boyunca bu otobüsün içinde yaşamıştır. Bir süre bu şekilde yaşamaya devam eden McCandless avların azalması ve yaralanması nedeniyle geri dönmek istediyse de yükselen nehir sularını aşamamıştır.


Yaralanan McCandless etrafa yardım notları bırakmıştır ve bıraktığı yardım notlarında şöyle yazmaktadır;

"Dikkat muhtemel ziyaretçiler. S.O.S. Yardımınıza ihtiyacım var. Yaralıyım, ölmek üzereyim ve buradan çıkmak için yeterince gücüm kalmadı. Tek başımayım ve bu bir şaka değil. Tanrı aşkına, beni kurtarın. Yakınlarda meyve topluyorum ve bu akşam dönmeliyim. Teşekkür ederim, Chris McCandless. Ağustos?"

Giderek zayıflayan ve av bulmakta güçlük çeken McCandless yemiş olduğu yabani bir böğürtlenden zehirlenerek 1992 yılında hayatını kaybetmiştir.


Yaşadıklarını not aldığı defterinde son olarak yazdığı şey ise;

"Mutlu bir hayat yaşadım ve bu yüzden Tanrı'ya müteşekkirim. Hoşça kalın, Tanrı hepinizi kutsasın".

cümlesi olmuştur.


Christopher'ın hayatı 1996 yılında kitaplaştırılmış, hakkında belgeseller hazırlanmış ve 2007 yılında ise Into the Wild adıyla bir sinema filmine de konu olmuştur.

16.05.2021