Kamp, Doğa ve İnsan

Anasayfa Blog / Kamp, Doğa ve İnsan

Kamp, Doğa ve İnsan

image

Kamp fotoğraflarına bakarken büyük keyif alıyorsanız ve o an fotoğrafın içine ışınlanmak istiyorsanız sizin içinizde gerçek bir kampçı yatıyor olabilir. Doğa, şüphesiz son dönemlerin vazgeçilmez terapisi haline geldi. Bize sunduğu nimetler baz alındığında doğa ile iç içe olmak, insanın kendi özünü oluşturuyor diyebiliriz. Hal böyleyken sizin kampçılığa başlamanızdaki engeller ne olabilir?

ERTELEME ALIŞANLIĞI MI?

Birçok kişi ne yazık ki bu rahatsızlığa yakalanmış durumda… Son zamanlarda yapılan araştırmalara göre ertelemek bir hastalık olarak kabul ediliyor. Eğer sizin de ertelemek gibi bahaneniz varsa bunu yenmek için neler yapabileceğinize bakalım. 

1) Söz verin! Yalnız başınıza gitmek sizi belki vazgeçiriyor olabilir. Eğer birileriyle plan yaparsanız vazgeçmemek için sınırlarınızı zorlayabilirsiniz. Malum Türk milleti olarak ayıp olmaması konusunda hat safhada fedakarlık yapabilecek bir toplumuz.

2) Ücretli alanları tercih edip ücreti peşin ödeyin. Böylelikle ertelemek size çok daha zor gelecektir. 

3) Hafta başından plan yapın. Yapılan araştırmalara göre plan yapmak, insanları daha çok motive ediyor. Hazırlık yapmaya başlamak, mutluluk hormonunun daha fazla salgılanmasını sağlıyor. Eğer hafta boyunca hazırlık yaparsanız üstünüzdeki ataleti de atmış olursunuz. Böylelikle hafta sonu geldiğinde gideceğiniz yere daha erken gidip vazgeçme ihtimalini ortadan kaldırırsınız.


BÜTÇE BAHANELERİ Mİ?

1) Çoğumuz küçük harcamaların farkında olmadan harcama yapıyoruz. Harcamalar bütün olarak karşımıza çıktığında plan yapmaktan vazgeçiyor olabiliriz. Bu durumda bazı gereksiz harcamalardan kurtularak hobilerimize daha fazla bütçe ayırabiliriz. Malum doğada olmak akşamları dışarı çıkmaktan daha keyifli olabilir. Üstelik de daha maliyetsizdir. 

2) Bütçe harcamalarımız tamamsa doğada daha maliyetsiz takılmanın yolları da var elbette. Ücretsiz kamp yerlerini tercih edip, pratik bir çadır ve minimal mutfak malzemeleriyle keyifli bir hafta sonu geçirebilirsiniz. 

ZAMAN YETERSİZLİĞİ Mİ?

1) Günübirlik geziler bazı kişiler için evden çıkmaya değer bir zaman gibi görülmüyor. Oysaki yarım gün bile doğada vakit geçirmek size öyle iyi gelecek ki, eminiz öğle aralarında bile kaçmak isteyeceksiniz. 

2) Zaman bahanesinden kurtulmak için önce etrafınızı keşfedin. Etrafınızda, yakınınızda, kaçırdığınız güzellikler ne olabilir diye bir göz atın. Eminiz yaşadığınız yere yakın bir çok yeri göz ardı ettiğinizi fark edeceksiniz. 


ÖZEL ARAÇ EKSİKLİĞİ Mİ?

1) Yaşadığınız yakın yerlerden başlayarak toplu taşımayla ulaşabileceğiniz yerleri keşfedin. Google haritalara girin ve evinizin etrafında ki parkları, mesire yerlerini keşfedin. Özellikle küçük şehirlerde yaşayan biriyseniz belki de küçük sandığınız ilçe merkezinin etrafından uzaklaşıp, köy araçlarıyla köyleri keşfe çıkabilirsiniz. Köy pazarlarını gezip doğal lezzetler tadabilirsiniz. 

2) Aracı olan bir arkadaşınızla araç kapasitesi kadar kişi sayısınca masrafları bölüşüp yola düşebilirsiniz.


Aslında biz insanlar, söz konusu, somut başarı beklemeyen gündemler olunca kendimizi ertelemeye çok müsait canlılarız. Mesele iş ya da para kazanmak olduğunda yaratıcı olan insanoğlu, kendini doğal yollardan tedavi etme durumu yaşadığında kendinden kaçabiliyor. En doğrusunu yine siz bilirsiniz. Fakat şimdi; hayalini kurduğunuz "doğada olma" fikrini hayata geçirmek, beğendiğiniz fotoğraf karesinde olmak için emek verme sırası sizde… Siz de bu yazıyı okuduktan sonra ilk fırsatta kendinize muhteşem bir sonbahar rotası belirleyin ve yenilenmek için yollara düşün. Yorumlarınızı bekliyoruz. Sağlıcakla ve doğada kalın. 


Yazar: carettamyclub

23.10.2021